FANDOM


Back Attack Ambush

バックアタック・アンブッシュ

BackAttackAmbush-OW
Romanizacja nazwy Bakkuatakku Anbusshu
Tłumaczenie nazwy Zasadzka powracającego ataku
Rodzaj karty Trap icon TRAP CARD
Właściwość karty Normal Normal Trap
Prędkość 2
Tekst karty
Activate only when an opponent's monster declares an attack. End the Battle Phase, and Special Summon 1 "Ambush Token" (Warrior-Type/EARTH/Level 1/ATK 100/DEF 100) for each face-up Attack Position monster your opponent controls. Then, you can Tribute any number of "Ambush Tokens" and inflict 500 damage to your opponent for each Tributed Token.
Tłumaczenie
Aktywuj jedynie, kiedy potwór przeciwnika zadeklaruje atak. Zakończ fazę bitewną i specjalnie przyzwij jeden "Ambush Token" (Typ Warrior/ZIEMNY/Poziom 1/100 Ataku/100 Obrony) za każdego potwora w pozycji ataku kontrolowanego przez twojego przeciwnika. Następnie możesz poświęcić dowolną liczbę "Ambush Tokens" i zadać przeciwnikowi 500 punktów obrażeń za każdy poświęcony Token.
Debiut w anime
TCG/OCG
  • Ta karta nie miała jeszcze premiery w TCG/OCG
Ciekawostki
  • Ciało potwora widocznego na karcie przypomina kłębowiska roślin, które są często przedstawiane w Westernach.
Więcej
Galeria
Treści społeczności są dostępne na podstawie licencji CC-BY-SA , o ile nie zaznaczono inaczej.